AIR:BIT 2.0 – MICRO:BIT DRONE

29.02.2024 12:12:27

Autor:

AIR:BIT 2.0 – MICRO:BIT DRONE

Micro:bit dron je inovativen izobraževalni projekt, ki mladim raziskovalcem omogoča, da se na zabaven in praktičen način seznanijo s svetom tehnologije, programiranja in inženirstva. Ta komplet za izdelavo drona je zasnovan okoli platforme micro:bit, majhnega programirljivega računalnika, ki služi kot možgani drona in omogoča otrokom, da svoje znanje kodiranja prenesejo v resnični svet.

Sestavljanje drona iz kompletov micro:bit ni samo poučno, temveč tudi izjemno zabavno. Otroci se bodo lahko naučili osnov elektronike in mehanike, medtem ko bodo sestavljali komponente, kot so motorji, propelerji in senzorji, da bi ustvarili delujočega quad-copterja. Poleg tega projekt vključuje programiranje drona z uporabo preprostih blokovnih ali tekstovnih jezikov, kot sta MakeCode ali Python, kar otrokom omogoča, da dronu dajo ukaze in ga upravljajo.

Dron micro:bit je opremljen z različnimi senzorji, ki omogočajo interakcijo z okolico in izvajanje nalog, kot so letenje po določenih vzorcih, izogibanje oviram in celo izvajanje preprostih trikov. Zmožnost programiranja in prilagajanja drona spodbuja razvoj logičnega razmišljanja, reševanja problemov in kreativnosti.

Poleg izobraževalne vrednosti je dron micro:bit zasnovan tudi z mislijo na trajnost in popravljivost. Po nesreči ali trku je mogoče poškodovane dele enostavno zamenjati, kar zagotavlja, da se učna izkušnja lahko nadaljuje. Možnosti razširitve, kot so dodajanje senzorjev za trke, zvočnikov ali celo kamer, ponujajo dodatne priložnosti za učenje in eksperimentiranje.

Vključevanje izobraževalnih projektov, kot je dron micro:bit, v učni načrt ponuja edinstveno priložnost za spodbujanje zanimanja za STEM (znanost, tehnologija, inženirstvo, matematika) področja in pripravo mladih na tehnološko bogato prihodnost.

Preberite še...