Zakaj bi lahko razmislili o multifunkcijskem 3D tiskalniku za vašo šolo?

05.01.2021 10:10:08

Autor: GalagoMarket (povzeto po Zmorph)

Zakaj bi lahko razmislili o multifunkcijskem 3D tiskalniku za vašo šolo?

STEM že leta pri svojem delu uporablja napredne tehnologije, med katerimi je tudi 3D tiskanje. Pomembno je, da se ljudje, ki želijo nadaljevati svojo kariero na tem področju, s tem pričnejo ukvarjati čimprej. Zato verjamemo, da so naprave, kot so 3D-tiskalniki ZMOrph VX Multitool perfektni za šole in univerze, ki v svoje učenje uvajajo vrednosti STEM.

Vse funkcije v enem

Šole in univerze se pogosto spoprijemajo s pomanjkanjem prostora, zato je multifunkcijski 3D tiskalnik odlična izbira. Namesto, da kupite dve različni napravi ali več in se sprašujete, kam jih boste postavili, je boljša izbira, da izberete samo en stroj, ki je sposoben opravljati več funkcij. 

Zato je 3D-tiskalnik Zmorph VX Multitool odlična izbira. Je visoko zmogljiva naprava, ki omogoča 3D tiskanje, CNC rezkanje ter lasersko graviranje in rezanje. Poleg tega lahko dobite eksperimentalno funkcijo Thick Paste Extruder. Gotovo razmišljate, kakšna je cena? To je najboljši del – glede na vsestranskost, združljivost aplikacij in materialov stane Zmorph VX še vedno manj kot tri različne naprave, ki bi omogočale vse, kar omogoča Zmorph. Ne samo, da boste prihranili prostor, prihranili boste tudi denar.

Predstavljamo vam Zmorph VX multifunkcijski 3D tiskalnik Zmorph VX, kot smo že omenili, ponuja tri različne načine obdelave. Zaradi svojega oblikovanega okvirja in drugih zmogljivosti, ki jih ponuja, je popolnoma sposoben tako za visokokakovosten 3D tisk kot tudi natančno CNC rezkanje. Da, to je predvsem visokozmogljiv 3D tiskalnik, če pa morate opraviti tudi kakšno rezkanje, bo Zmorph VX zmogel tudi to. 

Noben drug namizni 3D tiskalnik ni kompatibilen s tolikšnim naborom različnih materialov kot je Zmorph VX. Omogoča 3D tiskanje s priljubljenimi materiali, kot sta PLA ali ABS, pa tudi z manj običajnimi materiali, kot so najlon, ASA ali OC. Če k temu dodamo še materiale za CNC rezkanje, kot so ogljik, les, plastika in nekaj mehkih kovin, dobimo 48 združljivih materialov, ki so primerni za uporabo tako za profesionalce kot tudi za amaterje. 

Preklapljanje orodij na Zmoprhu VX je lahko in enostavno.
 
Da zamenjate funkcijo iz 3D tiskanja na CNC rezkanje, vam bo vzelo manj kot minuto, kar vam omogoča, da brez težav ustvarjate kompleksne projekte na eni napravi.

Zmorph VX kot orodje za STEM in izobraževanje

Vse prej omenjene finkcije Zmorph VX naredijo ZMorph VX perfektno orodje za izobraževanje v smislu načel STEM. Znanost, tehnologija, inženirstvo, matematika – vse te panoge uporabljajo napredno tehnologijo, kot je 3D tiskanje, CNC rezkanje ali lasersko graviranje. Zmorph VX ponuja vse tri metode izdelave v eni napravi.

Multifukcijska naprava omogoča mladim, da se naučijo tri tipe izdelave s samo eno napravo. Prav tako jim omogoča, da uresničijo svoje ideje in virtualne projekte. Poučevanje in učenje 3D tiskanja je ena stvar, dejansko delanje z napravo in oprijemljivimi projekti pa pri mladih omogoča, da pridobijo tudi praktične izkušnje. 

Za upravljanje s tiskalnikom ZMorph ne potrebujete usposobljenega strokovnjaka, saj je njegova večopravilnost pripravljena za enostavno uporabo. Z nekaj nastavitvami ga boste pripravili za uporabo, z enostavnim priročnikom, ki je priložen napravi, pa lahko začnete s 3D tiskanjem takoj. 

Še ena zelo pomembna lastnost Zmorpha VX je trajnost. Naprava je narejena za delovanje 24/7. Močan aluminijast okvir, visokotehnološke orodne glave in kodirnik, ki temelji na Closed Loop System zaščitni naprave omogočajo, da naprava deluje nepretrgoma štiriindvajset ur na dan. Pomembno pa je, da omenimo še eno lastnost, multifunkcijska naprava je, medtem, ko tiska, zelo tiha. 

In to še ni vse – šolarji in študenti se lahko udeležijo 
Zmorphove Akademije, da se naučijo principov 3D tiskanja, CNC rezkanja in laserskega graviranja kot uvod v avtomatizacijo tehnologije in pomena osnovnih načel STEM.

Galago d.o.o. je uradni distributer Zmorph za Slovenijo.  

Za izobraževalne ustanove nudimo posebne popuste.
Za več informacij pokličite 08 205 0877 ali pišite na info@galago.si, z veseljem vam bomo pomagali.